[ Alesia Software ]

alesia

Tåsinge hold-it


En pokervariant

Tåsinge hold-it (THI) er en pokervariant.  Den er inspireret af Texas hold-em.  Alt efter temperament kan man se det som en parodi på Texas hold-em eller som en pokervariant til undervisningsbrug.

Der bruges et almindeligt spil pokerkort med 52 blade, og der spilles med 2-10 deltagere.  De 52 kort er rangeret indbyrdes således: Asp, Ahj, Aru, Akl, Ksp, Khj, Kru, Kkl, ..., 2ru, 2kl.  Dealer (button) og blinds fungerer ligesom i Texas hold-em.  Alle spillere får ét kort med billedsiden nedad.  Der er kun én runde indsatser, og den fungerer fuldstændig som Texas hold-em pre-flop: Spilleren til venstre for big blind satser først, og mindste betstørrelse (i fixed limit eneste betstørrelse) er big blind.  Ved showdown vinder den spiller der har det højst rangerede kort

Spillet kan spilles som ring game (faste blinds) eller som turnering (stigende blinds).  Spillet kan spilles med fast struktur for bets og raises (fixed limit (FL)), eller uden loft (no limit (NL)).

Parodien

I THI findes begreberne "bad beat" og "fisker" ikke.  Man kan være 100 % sikker på at Asp vinder puljen som fortjent.  Man kan 99 % sikker på at en calling station der lige skal se med en skodhånd som Tkl ved et bord med 10 personer, får klø som fortjent.

THI stilles derfor først og fremmest til rådighed for svar i Tudehjørnetpoker.dk, når folk klager deres nød over at deres gode hænder ikke vinder puljerne.  "Der er en THI-turnering på søndag.   Garanteret uden fiskere.  Prøv lykken der!"

Undervisningsvarianten

THI kan faktisk spilles seriøst, og fordi det er renset for mange af "rigtig" pokers aspekter, kan det fokusere på de aspekter der er tilbage. THI er et dygtighedsspil; den øvede spiller vinder over den uøvede.   De færdigheder der indlæres i THI, kan overføres til "rigtig" poker.

Hvad er det så man kan lære?

THI kan let underkastes matematiske beregninger.  Sandsynligheden for at hånd er den bedste hånd ved bordet, afhænger af hvor mange deltagere der er i spillet, men er i øvrigt let at beregne.  Tallene kan ses i denne tabel.Seneste rettelse: 2005-12-14 / jbc