[ Alesia Software ] [jens51 - pokerside]

alesia

Poker: ambitioner


Ambitioner er noget flygtigt noget.  De bliver hele tiden justeret.

Det tog sin tid før det gik op for mig at jeg faktisk har en ambition som pokerspiller. Det første halvår af 2005 var poker især en interesse. Den var naturligvis knyttet til at spille spillet, hvilket er og bliver en udfordring, men jeg havde ikke noget egentligt mål ud over at spillet var interessant. I mellemtiden har jeg indset at jeg faktisk har ambitioner som pokerspiller, og at de udvikler sig løbende. Min ambition er ikke at vinde store pengebeløb, eller bare at vinde et vist beløb inden en vis dato. Min ambition er faktisk ikke engang at være en vindende spiller netto, selv om det indgår i visse delmål. 

Ambition for 2005 (revideret 2005-11-06) 

Da jeg første gang spillede weekend-poker på poker.dk, var min ambition at blive god nok til spillet til at jeg ikke direkte var til grin. Da jeg oprindelig skrev dette, havde vi spillet 7 runder, hvor jeg havde været med i de 6, og min oprindelige ambition var opfyldt.  Jeg justerede så mine ambitioner  opad til at jeg skulle kvalificere mig til finalen - dvs. rangere mig blandt de 25 bedste i løbet af 16 runder. Det mål nåede jeg i 9. runde, så nu er mine ambitioner bare at klare mig godt i resten af turneringen, ikke mindst i finalen. 

Diamanterne er blevet en yderligere udfordring. Min ambition på holdets vegne er at vi lever op til vores potentiale. Det betyder altså at dem der ender foran os, er nogen vi også regner som bedre end os. Men da det er noget tåget hvad vores potentiale er, så er den ambition ikke særlig konkret. Min personlige ambition i øvrigt på holdet er at spille ordentligt - igen en ikke særligt konkret ambition. 

Man bliver ikke en god pokerspiller af sig selv. Det kræver træning. Jeg har den fordel at jeg er god til teori, så jeg kan i nogen grad læse mig til ting hurtigere end man kan træne det op ved at spille spillet. Det kender jeg fra bridge. Men jeg ved så også at der er visse grænser, og rutine kan kun opnås ved praktisk spil. Det lægger en dæmper på mine ambitioner at jeg ikke kan nå at spille mere 5 træningsturneringer om ugen - somme tider kun 2.

De SNG'er jeg spiller, er med indskud på $2 eller lavere. Jeg har som ambition at forfremme mig selv til $10-niveauet, men først når jeg har spillet mindst 100 turneringer på det beskedne niveau, og kun hvis resultatet af de 100 turneringer viser en opadgående tendens, og et acceptabelt nettooverskud. Pr. 2005-11-05 har jeg spillet 48 af disse turneringer, og kurven knækkede fra let nedadgående tendens til en klar opadgående tendens efter 20-25 turneringer (eller 3 uger, målt på kalenderen).  Det ligner et passende mål at nå de 100 turneringer med efterfølgende evaluering inden nytår. 

Det er sådan ca. min ambition for 2005. Har jeg en ambition for 2006? Måske. Det skulle være noget med at klare mig ordentligt i nogle turneringer på nettet med flere hundrede deltagere. Jeg prøver nok et par turneringer af den slags inden 2006.

Evaluering 2005-12-30

Jeg nåede de 100 SNG'er 2005-12-30.  Resultatet er fint nok i tal - ROI omkring 50 %.  Men i praksis har jeg lavet de fleste af de gode resultater i de sidste 2-3 uger af 2005, og det er ikke helt stensikkert at jeg faktisk spiller stabilt vindende.  Jeg har dog besluttet at jeg skal give $10+1 en chance, så der spiller jeg indtil videre, med et mål på 100 SNG'er før næste evaluering (medmindre altså at det går stejlt ned ad bakke).

Jeg blev nr. 6 i finalen i weekendpoker, og alt i alt må jeg sige at mine resultater i weekendpoker overstiger enhver forventning.

Jeg har spillet 12 MTT'er med vekslende resultater, men dog gode nok til at jeg ikke er fuldstændigt afskrækket.

Ambition for januar-april 2006 (formuleret 2005-12-31)Seneste rettelse: 2005-12-31 / jbc