[ Bamses hjemmeside ] [ Min hjemmeside ] [ Min dagbog for 2002 ] [ Min dagbog for 2004 ]
[ Min vandrebille (travel bug) ] [ Alesia Software ] [senest rettet 2004-01-09 ]

Nalles dagbog 2003


2003-12-31
I Asker
  Da Christer og Hege pakkede for at tage på juleferie i Fauske fik jeg vist lige gemt mig på det strategisk forkerte øjeblik.  Det endte derfor med at jeg kom til at fejre jul og nytår alene her i Asker.  Her er lunt og godt.  Hos Bamse og Nisse er det mørkt og koldt.  Jeg håber de klarer sig.  I mellemtiden er jeg stadig i samme del af Norge som Søtnos.  Jeg håber at Bamse og jeg ses i 2004!  Og også at Søtnos og jeg ses i 2004.
2003-12-17
Forelsket
Jeg har truffet Søtnos.   Jeg er forelsket.  Hun rejser rundt i Oslo og i øvrigt her på Østlandet.  I fire dage besøgte hun os i Asker, og vi fik taget et billede sammen.  Så tog hun videre.  *SUK*  Når jeg engang har fuldført min mission og truffet Bamse, tror jeg jeg vil rejse ud og lede efter Søtnos, så vi kan være sammen igen.  Bamse og Nisse er langt mod nord, hvor solen er gået ned, og det er mørkt hele døgnet.  Om to uger er det jul.  Så håber jeg at jeg også kommer nord for polarcirklen.  Så er der sikkert en god chance for at finde Bamse til foråret.
2003-10-05
I Asker
  Det blev til 6 uger i Norge med udsigt til vandfald og Sverige.  Så kom Christer og Hege og hentede mig, og nu er jeg rigtigt langt inde i Norge, nemlig i Asker uden for Oslo.  Det er hyggeligt (men her siger man koseligt) at være hjemme hos nogen igen.  Foreløbig nyder jeg bare det.  Det kan være at jeg kommer rigtigt langt nordpå i Norge til jul, men der er jo 11 uger til jul, så det kan også være at jeg skal ud at se lidt på Oslo.  Bamse ligger stadig sammen med Nisse på et bjerg ved Abisko.  Det er godt nok langt væk; jeg håber de ikke fryser!
2003-08-24
N 58° 53.210
E 011° 32.282
  Jeg er i Norge, men det ligner meget Sverige.  Det er nok fordi jeg har installeret mig lige på grænsen med udsigt til et flot vandfald i selve grænsenBjörn og Henry havde taget Monica og Victor med hertil.  Vi var de første besøgende i denne nye, flotte cache.  Det minder lidt om Dalsland hvor jeg holdt til i foråret.  Jeg har hørt at Bamse og Nisse er i Abisko.  De er ikke så tæt på grænsen mellem Sverige og Norge som jeg er, men de er rigtigt langt mod nord - så langt at de næsten er nået frem til Bamses mål: Den nordligste cache i Sverige.  Jeg håber på et ordentligt hop nordpå, så jeg kan komme tæt på Bamse, men indtil videre vil jeg nyde at jeg er kommet til Norge for anden gang.
2003-08-15
Hos Björn og Henry
  Det blev til et par flotte uger med varmt sommervejr og udsigt over skærgården ved Karlskrona.  Men Björn og Henry kom og hentede mig sent om aftenen, og de har planer om at jeg skal nordpå igen.  Bamse og Nisse er senest set hjemme hos nogen, og det gælder også Pauli.  Nordpå er derfor sikkert det helt rigtige når det gælder om at finde Bamse.  Det bliver spændende at se hvor jeg kommer hen næste gang!
2003-07-28
N 56° 10.242
E 015° 36.106
  Så kom jeg alligevel til Blekinge, for Ingemar skulle sydover.  Jeg sidder i Karlskrona med flot udsigt over skærgården.  Jeg tror nok der sejler et flådefartøj forbi engang imellem, men det er svært at få det ordentligt radarsignal fra det.  Nu håber jeg bare at Bamse også kommer i nærheden af Karlskrona, så vi kan mødes.  Ellers må jeg se om jeg kan få en rejse nordpå mod Bamse senere.
2003-07-03
Hos Ingemar
  I dag kom Ingemar og hentede mig.  Han har sagt at han overvejer at hjælpe mig nordpå.  Jeg har hørt at Nisse og Bamse er i Stockholm, hvor de har været til picnic i Tantolunden.  De er også på vej nordpå.  Jeg håber sådan at vi kommer til at træffes, nu hvor vi alle tre er så tæt på hinanden.  Og så glæder jeg mig til at komme nordpå!
2003-06-27
N 59° 35.274
E 017° 54.484
  Nu er jeg landet i en meget spændende cache som hedder Elgen.  Jeg har dog endnu ikke set nogen elg.  Men jeg har set fly, for cachen ligger ved indflyvningen til Arlanda lufthavn.  Det er både spændende og godt.  Der er mange gode kommunikationsmuligheder med fly, tog og bil.  Og så er der ikke ret langt til Uppsala, hvor rygtet vil vide at Nisse og Bamse holder en lille pause fra deres rejse.  Måske vi alle sammen snart skal nordpå.  Eller måske vi skal vente på Pauli?   EnderBoy har i hvert fald gjort sit bedste for at sikre vores fælles fremtid.  Tak til EnderBoy - også for skiferien.
juni 2003
Møde med Pauli
Jeg har truffet Pauli, som også kaldes Bamsi II!  EnderBoy kom og sagde at vi skulle på udflugt til Trollhättan for at besøge Tosafora, som i sin tid hentede mig i Göteborg.  Jeg glædede mig til at træffe en gammel ven.  Men det viste sig at oven i købet at Tosafora havde Pauli på besøg, så jeg fik den glædelige overraskelse at træffe en af de to rejsende som har påtaget sig Bamses opgave.  Derved blev denne udflugt til Trollhättan til et højdepunkt:  Jeg nåede til et af mine mål på rejsen!

Både Pauli og jeg er indvandrere her i Sverige, men vi snakkede godt sammen på det bedste svenske vi havde lært under vores rejser.  Værten sørgede for øl og chilinødder, og det blev til en lang og givende aften.

Vi endte med at blive enige om at skilles igen, men at håbe på at vi kunne træffes senere på vores rejser - måske i Sveriges nordligste cache.  Min opgave er jo nu at finde Bamse (som for tiden følges med Nisse), mens Paulis opgave er at rejse i Sverige for at komme nordpå.  Pauli var lidt ked at at han aldrig havde været i Skåne, så det kan være at han lige tager et svinkeærinde sydover først.

Her kan du læse et interview med Pauli om vores møde.  Der står noget forvirrende om at Pauli pudser sine vinger.  Pauli har naturligvis ingen vinger, for han er en muldvarp!  Det har han selv fortalt mig, og han ligner altså også den tjekkiske muldvarp Krtek til forveksling.

2003-06-01
På fastlandet
  Det er blevet tidlig sommer i Dalsland.  EnderBoy trodsede det kølige vand og hentede mig ind fra øen, hvor jeg har siddet i tre måneder og nydt foråret.  Det var meget modigt af ham.  Vi har også billeder af hans aktion, men de skal lige fremkaldes først.

Inde på fastlandet fik jeg kontakt til de to pindsvin, som fortæller at Nisse og Bamse næsten samtidig mødtes på en vulkan i Skåne.  I mellemtiden er de sammen rejst til Uppsala.  Og Pauli er også set i nærheden af Vänern, så det kan være han og jeg har mulighed for at mødes snart.  Måske ender vi alle fire sammen i Sveriges nordligste cache i løbet af sommeren!

2003-04-27
N 58° 57.953
E 012° 16.301
Bamsi er væk.  Denne gang er det alvor.  Bamsi nåede aldrig hjem til Sverige igen, for hans cache er forsvundet og han er forsvundet samtidig.  Suk.  Det er ellers blevet smukt forår her på min ø, hvor jeg venter tålmodigt på at det skal blive så varmt i vejret at der kommer folk på øen igen - svømmende eller med kano.  På onsdag er det valborgsaften - så håber jeg at jeg kan se et bål og mindes Bamsi.

Men Pauli, som også kaldes Bamsi II, har overtaget Bamsis mål.  Så nu er det en del af mit mål at træffe Pauli. Og Bamse.  Pauli er allerede kommet til Sverige!  Og Nisse og Bluesbear vil jeg også gerne træffe.

2003-03-09
N 58° 57.953
E 012° 16.301
  Laxsjön i Dalsland.  Ferien er forbi, og jeg må rejse videre for at lede efter Bamsi og Bamse.  Nu er jeg på en lille ø i en sø i Dalsland.  Mumrik bar mig ud over isen, og nu er isen begyndt at tø, mens jeg ligger her.  Det er spændende om nogen henter mig inden isen er tøet.  Ellers kan jeg blive nødt til at vente til det bliver varmt og nogen kommer og henter mig i kano eller måske svømmende.  Der er rygter om at Bamsi skal komme til Västra Götaland til påske, og nu om dage hører Dalsland til Västra Götalands Län, så det ville være lidt ærgerligt hvis jeg ikke kunne komme i land før længe efter påske.  Men foreløbig er der stadig lidt sne at se på, så her er dejligt at være, og jeg nyder at være på farten i cacherne igen. 
februar 2003
Skiferie
Jeg har været på skiferie!  Nu har jeg rigtigt lært at nyde sneen.  Mumrik og EnderBoy tog mig med til Hemsedal i Norge og lærte mig at køre i skilift.  Jeg er blevet virkelig glad for sne.  Jeg håber at Bamsi er holdt op med at være syg, så han også kan glæde sig over sneen, og at Bamse også får set lidt sne.  Når vi alle sammen skal helt op nordpå i Sverige, må vi regne med at møde endnu mere sne.  Egentlig var det meningen jeg skulle være blevet i Hemsedal i en cache mens Mumrik og Enderboy tog hjem til Sverige, men cachen var ikke hjemme(!?), så det endte med at jeg bare loggede at jeg havde været der.  Mange tak til Mumrik og EnderBoy for en herlig ferie.  Du kan se mine seks feriebilleder her: 1, 2, 3, 4, 5, 6.
2003-01-05
Nordpå
Der er tre gode nyheder i dag.  Vi tager dem i rækkefølge:
  1. Sne!  Jeg har sådan gerne villet opleve rigtigt snevejr, og i dag lykkedes det.  Der faldt smuk hvid sne i store mængder ved smedjen.  Jeg håber Bamse også nyder sneen.
  2. Nordpå!  Mumrik trodsede sneen og besøgte min cache ved smedjen.  Retningen er klar!  Jeg skal nordpå ind i skovene.  Det skal Bamse sikkert også, så det skal nok ende med et møde.
  3. Bamse er ikke forsvundet alligevel!  Den gamle Bamse er dukket op i en sygeseng i Tyskland, hvor han har skiftet navn til Bamsi.  Når han er kommet til hægterne vil han fortsat gerne nordpå til Sveriges nordligste cache, ligesom den nye Bamse, der stadig hedder Bamse.  Nu leder jeg derfor efter både Bamsi og Bamse.  Jeg håber at træffe dem begge to snart, gerne samtidig, men hver for sig er også godt.
2003-01-01
N 56° 16.856
E 014° 00.080
  Godt nytår!  Nytårsdag er en kold dag her i nordøstre Skåne, men jeg fryser ikke her ved den gamle smedje.  Jeg håber at de andre der leder efter Bamse, heller ikke fryser.  Og at Bamse har det godt og varmt.
    Mine oplevelser i 2002 kan du læse om i min dagbog for 2002.